Pronuntia in Engleza

Thursday, May 5, 2011  at 10:24 AM
Atunci cand inveti limba engleza, ti se poate intampla sa te blochezi la partea de pronuntie. Ajungi sa stapanesti ceva gramatica, vocabularul tau este suficient de cuprinzator, dar cand vine vorba de conversatie, iti este extrem de dificil sa pronunti cuvintele si frazele in engleza. 

Mai mult ca sigur ca este frustrant sa detii un nou bagaj de cunostinte (pentru care ai trudit din greu sa-l asimilezi) dar sa nu-l poti pune si in aplicare. Acest fenomen are o explicatie simpla si de bun simt.
 
Acelasi motiv pentru care nu am reusit sa vorbim engleza dupa ce am invatat-o in scoala, se aplica si aici. Ai nevoie de antrenament. 

Va fi nevoie sa-ti educi creierul si sa-ti antrenezi tot aparatul vocal pentru a putea pronunta la un nivel acceptabil in orice noua limba straina invatata. Iar acest lucru il faci prin ascultarea si repetarea in engleza a unor fraze sau cuvinte diverse.

Insa unde gasesti astfel de surse audio pentru a-ti putea imbunatatii pronuntia ? Situatia ideala ar fi sa te afli permanent in mijlocul unor cercuri de oameni care pronunta tot timpul in engleza. 

Cum ar fi atunci cand mergem intr-o tara straina. Daca ai fii deja intr-un astfel de mediu, probabil ca nu ai mai citi acum aceste randuri. 

Atunci, ce alte optiuni mai sunt ? 

O alta varianta pe care o ai la indemana, este sa asculti cursurile de engleza online postate chiar aici pe blog, dar si altele ce le poti gasi gratuit pe Internet.

Ce faci insa daca iti doresti exersarea pronuntiei, pentru cuvintele si frazele pe care tu ti le doresti ? In cazul acesta, ceea ce iti trebuie este o unealta de pronuntie on-line si o poti gasi chiar aici : Pronuntie Engleza Online

Este un instrument numit “text-to-speech” (text-in-vorbire) care face exact ceea ce-i sugereaza numele : transforma orice cuvant sau fraza scrisa de tine online, in limba engleza, intr-un mic discurs audio. 

Aceasta reproducere audio o poti reda ori de cate ori doresti, pana ce vei deveni multumit de nivelul tau de pronuntie.

No comments:

Post a Comment