De ce sa invat limba engleza ?

Tuesday, May 3, 2011  at 1:34 AM
Am sa o spun direct. Nu va mai puteti permite optiunea de a nu stii limba engleza. Pur si simplu iese din discutie. Si va voi spune si de ce. Limba engleza este deja de zeci de ani, limbajul universal al planetei. Cu toate ca nu este cea mai vorbita limba de pe glob, ea are cea mai mare reprezentare in mediile de care, mai devreme sau mai tarziu, ne vom lovi cu totii : afaceri, presa, internet, calatorii, job, prieteni; iar lista poate continua.

Dintre toate acestea, internetul este instrumentul care usureaza in prezent accesul la si mai multa informatie. Insa majoritatea acestor informatii sunt expuse in limba engleza. Daca nu o cunosti, vei fi limitat la cunostintele ce le poti obtine doar in limba nativa. Iar acest lucru te pune din start in dezavantaj. Mai mult de atit, instrumentele si formele de comunicare din Internet, sunt exprimate si construite folosind mai ales structura limbii engleze.

Ori de cate ori veti calatori in afara tarii, o sa fie nevoie sa comunicati. Puteti fi in fericita postura sa cunoasteti limba materna a tarii de destinatie. Insa daca nu va aflati in aceasta situatie, cunoasterea limbii engleze va va ajuta cu siguranta sa gasiti repede pe cineva cu care sa puteti vorbi. Tocmai pentru faptul ca este cea mai uzuala dintre limbile vorbite international. Daca veti cauta indrumari catre hotel, aeroport, muzee sau restaurante, va va fi infinit mai usor cunoscand un limbaj comun, prin care sa cereti lamuriri sau sa puneti intrebari celor din jur.

Este deja bine stiut ca o a doua limba straina, se cere in ziua de azi in majoritatea cazurilor cand vrem sa ne angajam undeva. Chiar daca nu s-ar cere explicit, interactiunile dictate de job, se vor intersecta cu siguranta cu elementele unei limbi straine. Fie ca este vorba de relatii cu parteneri externi, fie ca se include cumva cu profilul job-ului, utilizarea unei limbi straine este de neevitat. Cunoasterea cel putin a limbii engleze, va fi fara nici cea mai mica forma de indoiala, un avantaj puternic in portofoliul vostru.

Limba engleza este cel mai usor de invatat, fiind una dintre cele mai usor de asimilat. Probabil si datorita rezonantei ei in mintea noastra, urmarind de-a lungul timpului, productii cinematografice si muzicale, in cea mai mare parte a lor vorbite in limba engleza. In aceste momente prezente in care traim, cand barierele geografice tind sa se estompeze iar posibilitatile de relationare si comunicare cu ceilalti, urca la cote globale, limba engleza este dupa parerea mea, pasaportul international al fiecaruia.

No comments:

Post a Comment