In afara de engleza online, ce alte trucuri mai folosim ?

Saturday, June 4, 2011  at 12:45 PM
Deci ne-am hotarat sa studiem fie engleza online fie sa recurgem la cursuri de engleza organizate. Intr-un fel sau altul, ambele se desfasoara intr-o fereastra de timp pe care decidem sa o acordam invatarii. Cand iesim din acest interval, nu ne mai dedicam limbii engleze, cel putin in sensul acordarii intregii noastre atentii. Mai exista totusi ceva ce putem face si atunci cand nu invatam propriu zis. Sa-i zicem un fel de pregatire pasiva.

Scopul este sa ne supunem de buna voie, unei surse audio de limba engleza, pe care sa o auzim constant, in timp ce facem altceva. Fie ca stam acasa sau ca mergem pe strada, ar fi ideal sa ascultam ceva englezesc.

Pentru multi dintre noi este mai mult ca sigur tardiv, dar exista un truc ce merita mentionat. Cel putin pentru copii (cel mai indicat probabil de la 3 ani in sus), este de un mare ajutor, sa urmareasca desenele animate preferate in limba engleza. Orice copil normal pina la 12 ani, poate invata sa vorbeasca fluent, orice limba noua. Aceasta deoarece mintea, aparatul vocal si auzul, ii permit sa mimeze perfect alte limbaje si sunete, precum cele din limba engleza. Creierul poate cu usurinta sa coordoneze semnalele nervoase primite de la aparatul vocal si urechi, astfel incat ei pot reproduce cu acuratete orice cuvinte sau propozitii folosite in jurul lor.


Si in cazul adultilor, exista ceva ce se poate face. De multe ori ne aflam acasa si suntem ocupati cu treburile obisnuite. O idee excelenta este sa lasam televizorul sau radioul deschis pe un post de limba engleza. Cele mai indicate cred ca ar fi posturile de stiri in engleza gen CNN sau BBC. Astfel, ne putem vedea de treaba noastra, in timp ce undeva in fundal, se va auzi limba engleza. Nu trebuie neaparat sa intelegem tot ce auzim. Este important pentru creierul nostru sa se obisnuiasca cu frazele si cuvintele in engleza.

Atunci cand mergem pe strada, sau pur si simplu ne plimbam, ori ne relaxam pe o banca, unii dintre noi prefera sa asculte muzica la casti. Asta este extraordinar, mai ales ca ne relaxeaza. Dar daca suntem in plina aventura de a invata limba engleza, putem alege ca in loc de muzica, sa ascultam in casti un curs de engleza audio. Ideea ramane aceeasi : important este sa auzim ceva care ne ajuta sa ne familiarizam cu noile sunete si cuvinte. Nu trebuie in mod absolut sa si intelegem tot ce auzim.

Tocmai in aceasta idee, de a va ajuta pe partea de audio, puteti gasi pe acest blog cursuri engleza in acest tip de format. Este o colectie ce abia debuteaza, dar in continua crestere. Pentru a le accesa puteti incepe de aici : engleza online.

No comments:

Post a Comment